Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

05. 03. 2024. 21:52 >> 21:52

I MADURO KANIDAT

Predsjednički izbori u Venecueli zakazani za 28. jul

Predsjednički izbori u Venecueli, na kojima šef države Nikolas Maduro treba da se kandiduje treći put, zakazani su za 28. jul, objavio je danas Nacionalni izborni savjet.

Vlada i opozicija dogovorili su se u oktobru na Barbadosu da će ti izbori biti održani u drugoj polovini 2024. godine u prisustvu međunarodnih posmatrača.

Glavnu kandidatkinju opozicije Mariju Korinu Mačado koja je bila u velikoj prednosti tokom stranačkih predizbora za kandidata, sud je za sada diskvalifikovao.

Očekuje se da će predsjednik Nikolas Maduro da se kandiduje za novi mandat.

U planovima za izbore ne pominje se mogućnost učestvovanja kandidata kojima je vlada zabranila da se kandiduju za funkciju, uključujući najveću Madurovu protivnicu Mariju Korinu Mačado, piše AP.

Mačado je pobijedila na unutarpartijskim izborima prošle godine koje je održala opoziciona frakcija poznata kao Unitarna platforma, koju podržavaju SAD. Njoj je prošlog ljeta zabranjeno da se kandiduje, a danas u objavi o izborima njeno ime nije pomenuto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније