Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Nova.rs ]

17. 03. 2024. 09:23 >> 09:25

kako bi osvojio drugi reizbor

Maduro najavio kandidaturu na predsjedničkim izborima u Venecueli

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro kandidovaće se na predstojećim predsjedničkim izborima 28. jula, kako bi osvojio drugi reizbor i novi šestogodišnji mandat, saopštila je vladajuća Socijalistička partija.

“Ima samo jedan ishod, pobjeda naroda 28. jula. Nisu uspjeli da nas zaustave, niti će moći“, rekao je Maduro, prenosi Rojters.

Nedavne ankete pokazuju da 13,9 odsto Venecuelanaca planira da glasa za Madura, daleko manje od 54,5 odsto onih koji planiraju da glasaju opozicionu kandidatkinju Mariju Korinu Mačado.

Pored toga što je Mačado pobedila na unutarstranačkim izborima u svojoj stranci “Hajde, Venecuela“, još nije izvesno da će se ona kandidovati za predsednicu Venecuele, nakon što joj je Vrhovni sud zabranio obavljanje javnih funkcija.

Venecuela je pretrpjela hiperinflaciju i ekonomski kolaps bez presjedana otkako je Maduro preuzeo vlast 2013. godine, nakon smrti predsjednika Uga Čaveza.

Glavne opozicione stranke bojkotovale su predsjedničke izbore 2018. i odbile, zajedno sa SAD i drugima, da priznaju Madurovu pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније