Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

29. 02. 2024. 16:52 >> 16:52
Čitaj mi:

AGENCIJA ZA KONTROLU GRANICA EU

Fronteks utrostručuje broj službenika u Bugarskoj

Agencija za kontrolu granica Evropske unije Fronteks je danas saopštila da će od sljedećeg mjeseca utrostručiti broj svojih službenika u Bugarskoj, zbog broja migranata koji iz Turske ulaze na teritoriju EU.

Bugarska se priprema da djelimično pristupi Šengenskoj zoni 31. marta, od kada neće biti kontrole pasoša putnika u vazdušnom i vodenom saobraćaju.

Broj službenika Fronteksa u Bugarskoj će porasti na 500 do 600.

"Bugarska je vrlo važan partner. Bez Bugarske ne možemo zaštititi naše spoljne granice", izjavio je šef Fronteksa Hans Lejtens.

Fronteks je saopštio da je lane zabilježeno 380.000 ilegalnih ulazaka u EU, što je najveći broj od 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније