Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Anadolija ]

14. 02. 2024. 16:40 >> 16:40
Čitaj mi:

BIVŠEM PREDSJEDNIKU FRANCUSKE

Sarkoziju, nakon žalbe, smanjena kazna zatvora

Bivšem predsjedniku Francuske Nikolasu Sarkoziju smanjena je zatvorska kazna nakon žalbe. On je osuđen na godinu dana zbog korupcije u "Aferi Bigmalion", a u žalbenom postupku kazna je smanjena na šest mjeseci zatvora, objavili su mediji.

Slučaj korupcije, poznat i kao "Afera Bigmalion", saslušan je na Apelacionom sudu u Parizu, saopštila je televizija BFMTV.

Sarkozi je prvobitno osuđen 2021. na godinu dana zatvora zbog nezakonitog finansiranja kampanje za predsjedničke izbore koju je izgubio 2012. godine.

Nakon žalbe na ovu odluku, kazna je smanjena sa godinu dana zatvora na šest mjeseci uslovno, što znači da će Sarkozi provesti samo šest mjeseci iza rešetaka.

Optužen je da je primao lažne fakture od kompanije "Bigmalion", koja je vodila kampanju, kako bi prikrio svoju izbornu potrošnju kao stranačku aktivnost.

Sarkozijeva izborna potrošnja prešla je zakonsku granicu koju je odredila Nacionalna komisija Francuske za račune kampanja i političkog finansiranja na 22,5 miliona eura. BFMTV je objavila da je Sarkozi potrošio oko 43 miliona eura.

Bivši predsjednik je u druga dva slučaja optužen da je finansirao izbornu kampanju 2007. iz libijskih sredstava, te za korupciju i trgovinu uticajem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније