Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

13. 02. 2024. 14:52 >> 14:51
Čitaj mi:

LITVANSKI MINISTAR

"Moskva nastavlja da stvara sopstvenu verziju istorije"

Litvanski ministar kulture Simonas Kajris, za kojim su ruske vlasti raspisale potjernicu, izjavio je da Moskva "nastavlja da stvara sopstvenu verziju istorije".

"Režim radi ono što je oduvijek radio: pokušava da uguši slobodu i nastavi da stvara sopstvenu verziju, koja je u suprotnosti sa činjenicama ili logikom", rekao je Kajris u izjavi agenciji Frans pres.

Kremlj je litvanskog ministra optužio za "neprijateljske akcije protiv istorijskog sjećanja".

Ruske vlasti su raspisale potjernicu i za estonskom premijerkom Kajom Kalas, kao i za estonskim državnim sekretarom Tajmarom Peterkop.

Raspisivanje potjernica doprinosi tenzijama između Rusije i baltičkih zemalja, nakon napada Moskve na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније