Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 03. 2013. 10:35 >> 10:26

ČEKA SE ODOBRENJE ZA LET

Prizemljeni svi avioni Boing 787

Zbog neutvrđenog uzroka požara na avonu Drimlajner 787 Japan Airlinesa , prizemljeni su svi modeli tog aviona u svijetu.

Boingovi istražitelji nisu mogli da otkriju uzrok problem. Poznato je da je požar nastao u litij-jonskoj bateriji, ali ne i zašto.

Dok se ne otkrije više detalja, svi Drimlajneri 787 će biti prizemljeni.

Taj avion trebao je donijeti revoluciju u svijetu avio-industruje. Tradicionalni materijali su zamijenjenim novim, poput titanijuma i aluminijuma, dok je ključna novina sistem za napajanje litij-jonskom baterijom. Pomoću tog sistema pokreće se motor, odmrzavaju krila, održavaju temperatura i pritisak i obezbjeđuje dovoljno kiseonika u avionu.

Boing je predložio određene popravke, ali federalni regulatori još uvijek nisu dali odobrenje za let.

Uprkos tome, ove sedmice je naručeno 15 Drimlajnera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније