Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

10. 01. 2024. 14:15 >> 14:18
Čitaj mi:

TOKOM SASTANKA

Abas rekao Blinkenu da je Gaza sastavni dio palestinske države

Predsjednik Palestinske uprave Mahmud Abas je danas na sastanku sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom rekao da je Gaza "sastavni dio nada za palestinsku državnost" i da ne bi trebalo da bude odsječena kao posljedica rata Izraela i Hamasa.

U saopštenju koje je objavila palestinska novinska agencija Vafa (WAFA) navodi se da je Abas rekao i da Palestinci ne smiju biti raseljeni iz Pojasa Gaze ili Zapadne obale.

Abas je takođe pozvao da se "sazove međunarodna mirovna konferencija da bi se okončala izraelska okupacija zemlje države Palestine, s istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom", čime bi se postigao mir i bezbjednost za sve, prenijela je Vafa.

Blinken se sastao s Abasom u Ramali na Zapadnoj obali u okviru četvrte posjete regionu od početka rata Izraela i Hamasa 7. oktobra. On je posjetio Tursku, Grčku, Izrael i četiri arapske zemlje (Jordan, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate), a posjetu završava u Egiptu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније