Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

20. 12. 2023. 17:53 >> 17:52
Čitaj mi:

VIDEO SAOPŠTENJE

Netanjahu: Neće biti prekida vatre prije eliminacije Hamasa

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da neće biti prekida vatre u Gazi sve dok Hamas koji ratuje protiv izraelskih snaga na toj palestinskoj teritoriji ne bude "eliminisan".

"Nećemo prestati da se borimo dok ne postignemo sve ciljeve koje smo sebi postavili: eliminaciju Hamasa, oslobađanje naših talaca i okončanje prijetnje iz Gaze", najavio je Netanjahu.

U video saopštenju koji je objavio njegov kabinet Netanjahu je izjavio da će nastaviti rat do kraja i da svako ko misli da će stati "nema veze sa realnošću".

"Napadamo Hamas vatrom, paklenom vatrom. Svuda, pa i danas. Takođe napadamo njihove pristalice blizu i daleko. Svi teroristi Hamasa, od prvog do posljednjeg su mrtvi ljudi. Oni imaju dvije opcije da umru ili da se predaju", rekao je Netanjahu.

Saopštenje je objavljeno u vrijeme kada je lider Hamasa Ismail Hanije započeo razgovore u Egiptu o prekidu sukoba koji će omogućiti oslobađanje talaca koje drži njegova organizacija, uz isporuku više humanitarne pomoći opkoljenoj teritoriji.

Jedan zvaničnik Hamasa je izjavio za Agenciju Frans pres, pod uslovom da ostane anoniman, da je "potpuni prekid vatre i povlačenje izraelske okupatorske vojske iz Gaze preduslov za svake ozbiljne pregovore o razmjeni izraelskih talaca za palestinske zatvorenike".

Netanjahuovo saopštenje objavljeno je dok se u UN diskutuje o nacrtu rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN da se ubrza isporuka pomoći Gazi.

Glasanje je već dva puta odlagano jer članovi traže formulaciju kojom bi se izbjegao veto SAD, glavnog saveznika Izraela. U tekstu koji je prvobitno pozivao na hitan i trajni prekid neprijateljstava, sada se aludira na suspenziju borbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније