Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Beta ]

15. 12. 2023. 20:59 >> 00:14
Čitaj mi:

OD 8. JANUARA

Lufthanza najavila obnovu avio-saobraćaja sa Tel Avivom

Njemačka Lufthanza, vodeći evropski avioprevoznik, saopštila je danas da će obnoviti letove za Tel Aviv u Izraelu počev od 8. januara.

Oni su suspendovani otkako je napadom palestinskog militantnog pokreta Hamas na Izrael 7. oktobra na tom području izbio rat.

"Aviokompanija će ponuditi ukupno 20 nedjeljnih linija do i iz Tel Aviva", saopštila je Lufthanza, koja takođe posjeduje Ostrijan ervejz i švajcarskog avioprevoznika Svis.

Lufthanza je takođe objavila da je danas nastavila letove za i iz Bejruta u Libanu. Oni su bili obustavljeni 13. oktobra.

Kompanija će "nuditi četiri nedjeljna leta iz Frankfurta i tri nedjeljna leta iz Minhena do i iz Tel Aviva", Ostrijan erlajnz će obavljati "osam nedjeljnih linija", preko Beča, a švajcarski Svis "pet letova", preko Ciriha.

Ovo čini, kako je saopšteno, 30 odsto normalnog plana leta, a prve rezervacije vršiće se od 18. decembra.

Grupa je prekinula veze sa Tel Avivom zbog "bezbjednosne situacije" u regionu, izazvane napadom Hamasa 7. oktobra, u kojem je, prema podacima Izraela, poginulo oko 1.200 ljudi, uglavnom civila, a oteto još 240.

Izraelska vlada, koja se zaklela da će "uništiti" Hamas, koji je na vlasti u Pojasu Gaze, bombarduje i opseda tu palestinsku teritoriju, a prema podacima Hamasa, tamo je ubijeno više od 18.500 ljudi.

U tom kontekstu, Lufthanza je navela da je "bezbjednost uvijek glavni prioritet" i da ta korporativna grupacija "pomno prati bezbjednosnu situaciju u Izraelu".

"Treba očekivati moguća prilagođavanja vremena leta zbog promjenljivih uslova", dodala je Lufthanza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније