Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ EuroNews ]

06. 11. 2023. 19:30 >> 19:32

VELIKA BRITANIJA

Debata zbog nove uloge Borisa Džonsona kao voditelja

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson ponovo će biti pod reflektorima, ali ne kao političar, već kao voditelj na britanskoj televizijskoj mreži GB.

Kada je nekadašnji dopisnik Dejli Telegrafa iz Brisela ušao u političke vode, i stigao do najželjenijeg mjesta u državi, očekivalo se da će u politici i ostati. Ipak, Boris Džonson se vraća u medije, samo što ovaj put ostaje ispred kamera.

Bivši premijer prihvatio je ponudu da bude voditelj, urednik i komentator na britanskoj TV mreži koju opisuju kao desnčarski orijentisanu. Imaće, kako se navodi, ključnu ulogu u pokrivanju američkih i britanskih izbora, i vodiće program koji govori o britanskom uticaju u svijetu.

Na mreži X Džonson piše da će davati poglede na velike teme bez uvijanja, o Rusiji, Kini, Ukrajini - nešto što je zapravo činio na raznim događajima od kada je prestao da bude premijer i poslanik.

"Znate, ne vjerujem da je mir moguć sa Putinom. To je moj utisak. Jevgenij Prigožin je mislio da ima dil sa Putinom. I to nije baš najbolje ispalo. Skeptičan sam, ali moramo da se nadamo", rekao je na jedanom od takvih događaja Boris Džonson.

Od kad je dao ostavku Džonson zaradio oko pet miliona

Ovakva gostovanja dobro je i naplatio. Za svega pet mjeseci od kada je dao ostavku na mjesto premijera zaradio je oko pet miliona funti od učešća na događajima i sklapanja ugovora za pisanje memoara. 

Interesantno, on je zapravo još jedan od konzervativaca koji se pridružio mreži GB. To je već učinio bivši poslovni sekretar Džejkob Ris-Mog. Prije Džonsona veliko ime koje je došlo na čuvenu televiziju je veliki komičari pajtonovac Džon Klis. On je iznenađen dolaskom Džonsona. Kaže, ne može da vjeruje da će "serijski lažov" dobiti medijski prostor.

A trenutno se u Britaniji vodi debata o tome treba li uopšte dozvoliti političarima da vode politički tok šou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније