Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Beta ]

06. 10. 2023. 09:20 >> 09:20

OPOZICIONI LIDER

Venecuelansko tužilaštvo izdalo nalog za hapšenje Huana Gvaida

Venecuelansko tužilaštvo saopštilo je da je izdalo nalog za hapšenje opozicionog lidera Huana Gvaida.

Karakas će zatražiti da Interpol raspiše crvenu potjernicu na osnovu informacija iz sudske istrage u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) koje je objelodanila štampa.

Tužioci su određeni "da izdaju nalog za hapšenje i zahtev za crvenu poternicu Interpola kako bi (Gvaido) platio za svoje zločine", rekao je tužilac Tarek Vilijam Sab u televizijskom obraćanju.

Huan Gvaido, koji je u egzilu u SAD, optužen je za izdaju, zloupotrebu položaja i pranje novca.

Sab je rekao da će Karakas zatražiti da Interpol raspiše crvenu poternicu pozivajući se na informacije koje su date medijima iz "federalnog suda u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)".

Bivši predsjednik Narodne skupštine, Gvaido se proglasio "prelaznim predsjednikom" Venecuele u januaru 2019. nakon reizbora predsjednika Nikolasa Madura 2018. godine.

Gvaido je imao podršku Vašingtona koji je usvojio niz sankcija protiv Karakasa, uključujući embargo na venecuelansku naftu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније