Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

25. 08. 2023. 12:37 >> 12:37

ISPUŠTANjE POČELO JUČE

Nivo radioaktivnosti vode iz Fukušime ispod postavljene granice

Prve analize vode iz oštećene nuklearne elektrane Fukušima, nakon početka njenog ispuštanja u okean, pokazuju da je nivo radioaktivnosti ispod postavljene granice, saopštio je danas operater Tepco, koji je sproveo testove.

Nivo radioaktivnosti u uzorcima je u skladu sa prognozama i ispod je gornje granice postavljene na 1.500 bekerela po litru, rekao je portparol Tepca.

Japanski standard za količinu radijacije kod ovakvih izlivanja je u skladu sa međunarodnim standardom i iznosi 60.000 Bq/L.

"Nastavićemo svakodnevno, u narednih mjesec dana, da radimo analize", a zatim po daljem planu, dodao je portparol i dodao da se nada da će na ovaj način kompanija otkloniti zabrinutost.

U japanskoj nuklearnoj elektrani Fukušima juče je počelo ispuštanje prečišćene radioaktivne otpadne vode u okean.

Planovi za ispuštanje tretirane otpadne vode u okean naišli su na snažno protivljenje japanskih ribarskih organizacija, koje su zabrinute da će to nanijeti dodatnu štetu reputaciji njihovih proizvoda, dok pokušavaju da se oporave od nuklearne katastrofe.

Kineska i južnokorejska udruženja su takođe izrazile zabrinutost, što se pretvorilo u političko i diplomatsko pitanje.

Kina je zabranila i uvoz morskih plodova iz Japana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније