Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Anadolija ]

11. 10. 2022. 11:52 >> 11:53

NASUKALI SE NA KOPNO

Na novozelandskom ostrvu uginulo 250 pilotskih kitova

Najmanje 250 pilotskih kitova uginulo je nakon što su se nasukali na kopno ostrva Pit na Novom Zelandu.

Pozivajući se na izjave zvaničnika, list „Canberra Times“ javlja da je tehnički tim procijenio stanje svih 250 nasukanih pilota i da su uspavali kitove koji su davali znakove života.

„Ova odluka se nikada ne donosi olako, ali u ovakvim situacijama to je najbolja opcija“, rekao je Dejv Landkvis, službenik Odjeljenja za zaštitu prirode.

Navodeći da preživjele kitove nijesu pokušavali ponovo da vrate u vodu zbog opasnosti od napada ajkula i na ljude, zvaničnici su takođe kazali da u tom području nije bilo dovoljno ljudi koji bi pomogli kitovima u vraćanju u duboku vodu.

I prije tri dana je najmanje 215 pilotskih kitova izgubilo život na ostrvu Četam.

Naučnici još tragaju za odgovorom na pitanje zašto kitovi masovno zaglavljuju na kopnu u toj oblasti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније