Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

09. 09. 2022. 21:21 >> 21:23

MATARELA

"Podržavam kandidaturu Sjeverne Makedonije za članstvo u EU"

Italijanski predsjednik Serđo Matarela pridružio se danas zvaničnicima koji su izrazili podršku pridruživanju Sjeverne Makedonije Evropskoj uniji zajedno sa drugim zemljama zapadnog Balkana.

"Bez ulaska zemalja sa Zapadnog Balkana ujedinjenje kontinenta neće biti završeno", rekao je Matarela na konferenciji za novinare u Skoplju sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Šest zemalja zapadnog Balkana nalaze se u različitim fazama na svom putu ka članstvu u 27-članoj EU.

Sjeverna Makedonija i Albanija počele su pregovore o članstvu u julu, dok su Srbija i Crna Gora ostvarile najveći napredak.

Za sve, očekuje se da će proces koji se smatra važnim za smanjenje ruskog uticaja u regionu potrajati godinama.

Matarela danas u zvaničnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji razgovara sa rukovodstvom zemlje i obratio se poslanicima u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније