Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

29. 07. 2022. 20:43 >> 20:41

BIVŠI AUSTRIJSKI ZVANIČNIK

Štrahe oslobođen optužbi u drugom procesu za korupciju

Bivši austrijski vicekancelar, desničar Hajnc-Kristijan Štrahe, oslobođen je pred sudom optužbi za korupciju, u drugom procesu protiv njega od pada vlade 2019. godine, zbog skandala u čijem je središtu bio.

Štrahe je u tom procesu bio optužen da je biznismenu Zigfridu Štiglicu obezbijedio mjesto u nadzornom odboru državne kompanije Asfinag, koja upravlja austrijskim autoputevima, u zamjenu za donacije organizaciji bliskoj krajnje desnoj Slobodarskoj partiji Austrije (FPO), koju je vodio bivši vicekancelar.

Sud u Beču je oslobodio i Štrahea i Štiglica, navodeći kao razlog nedovoljne dokaze, javila je agencija APA.

Štrahe je posle presude rekao da je "zahvalan“ i da "oseća olakšanje što su lažne optužbe opovrgnute tokom suđenja“

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније