Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

20. 11. 2021. 09:03 >> 09:04

MANILA

Obustavljena istraga protiv Dutertea

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) obustavio je istragu na zahtjev Manile u vezi sa sumnjom da je predsjednik Filipina Rodrigo Duterte kršio ljudska prava tokom rata protiv narko-dilera.

Sudije MKS odobrile su u septembru istragu kampanje u kojoj su poginule hiljade osumnjičenih trgovaca drogom, prenosi Rojters.

Aktivisti tvrde da su mnoge građane likvidirali pripadnici agencija za sprovođenje zakona uz prećutnu podršku predsjednika.

Filipinske vlasti kažu da su ubistva izvršena u samoodbrani i da MKS nema pravo da se miješa.

Uvidom u sudske spise koje je objavio MKS i koji su danas potvrdili filipinski zvaničnici, potvrđeno je da je Manila podnijela tužbu na izvještaj MKS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније