Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92 ]

04. 06. 2018. 18:37 >> 18:27

KONTROVERZNO

Duterte poljubio ženu iz publike u usta

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte poljubio je u usta ženu na jednom skupu u Južnoj Koreji, zbog čega je naišao na osudu javnosti, piše BBC.

Duterte je na javnom skupu u Seulu, pred mnoštvom ljudi, pozvao ženu iz publike da uzme besplatan primjerak knjige i tada ju je pred svima poljubio.

Kako se navodi, Duterte je za taj čin dobio aplauz od publike koju su uglavnom činili filipinski radnici.

Sa druge strane, filipinska grupa za zaštitu ženskih prava „Gabrijela“ predsjednika Dutertea nazvala je teatralnim i mizoginim. Osude je dobio i na društvenim mrežama.

Žena koju je Duterte poljubio ističe da je bila uzbuđena i srećna kada je izašla na binu, ali i da "nema ništa loše u jednom poljupcu".

Prvi čovek Filipina i prije je imao slične ispade prema ženama.

Podsjećamo, Duterte je od kako je postao predsjednik više puta uznemirio svjetsku javnost izjavama. Na primjer, u izbornoj kampanji izjavljivao je da će potpuno ukinuti narkomaniju i korupciju u zemlji, kada je pozvao građane da slobodno ubijaju one koji koriste drogu.

Osim toga, više puta je žestoko kritikovao SAD i zapadne zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније