Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

14. 12. 2021. 23:45 >> 23:46

FILIPINI

Duterte odustao od trke za Senat

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte povukao je svoju kandidaturu za trku za Senat 2022. godine, saopštili su vladini posmatrači izbora, mjesec dana nakon što se u poslednjem trenutku kandidovao. Prije toga, objavljeno je da je Duterteu ustavom zabranjeno da se kandiduje za drugi šestogodišnji predsjednički mandat.

"Predsjednik je podnio zahtjev za povlačenje sa senatorskih izbora“, naveo je na Tviteru Džejms Himenez, portparol Kancelarije za izbore.

Duterteovo kandidovanje za Senat viđeno je kao pokušaj da ostane u politici dok se suočava sa međunarodnom istragom o učincima njegovog rata protiv droge.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније