Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

01. 07. 2020. 12:48 >> 18:44
5

ZABRANA ZA PET DRŽAVA

Austrija upozorila građane da ne putuju na Z. Balkan

Austrija je danas objavila upozorenje kojim se građanima preporučuje da ne putuju u Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Sjevernu Makedoniju.

Austrijski ministar inostranih poslova Aleksander Šelenberg naložio je objavljivanje upozorenja zbog rastućeg broja slučajeva COVID-19 u regionu i ono je odmah stupilo na snagu.

"Svjestan sam da je odluka, posebno imajući u vidu predstojeće ljetnje odmore, za mnoge građane u Austriji veoma bolna. Mnogi imaju porodice i prijatelje na Balkanu koje već mjesecima nijesu vidjeli, nijesu zagrlili", rekao je Šelenberg na konferenciji za novinare u Beču.

Uz današnje upozorenje za zemlje Zapadnog Balkana, u Austriji, kada je riječ o Evropi, upozorenja zbog pandemije postoje za Veliku Britaniju, Portugal, Švedsku, Tursku, Rusiju, Bjelorusiju i Ukrajinu. Djelimična, odnosno regionalna upozorenja postoje za određene djelove Njemačke i Italije.

Na sajtu austrijskog ministarstva inostranih poslova piše da je upozorenje izričit poziv građanima Austrije da ne putuju u zemlje na koje se odnosi. Oni koji se već nalaze u tim zemljama treba hitno da stupe u kontakt sa najbližim diplomatsko-konzularnim predstavništvom Austrije, ili neke članice EU.

Austrijancima koji žive u zemlji za koju je izdato upozorenje, savjetuje se da iz nje što prije otputuju.

Upozorenje se, kako se navodi, izdaje u slučaju rata ili ratnog stanja, građanskog rata i epidemija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније