Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

16. 10. 2019. 08:30 >> 08:39

U EKVADORU

Opozicioni poslanici se sklonili u meksičku ambasadu

Troje ekvadorskih poslanika bliskih bivšem predsjedniku Rafaelu Korei sklonilo se u meksičku ambasadu u Kitu u vrijeme masovnih demonstracija zbog ukidanja subvencija na gorivo.

Meksička vlada je saopštila da su opozicioni poslanici Luis Fernando Molina, Soledad Buendia i Karlos Viteri u ambasadu došli juče. Pokušaji Asošiejted presa da s njima stupi u kontakt nijesu bili uspješni.

Još nema optužnice protiv nekog od njih, ali je predsjednik Ekvadora Lenin Moreno optužio opoziciju i nnjihovog vođu Rafaela Korea za podstrekavanje talasa nemira koji su skoro dvije nedjelje paralisali Ekvador i njegovu ekonomiju.

Moreno je okončao proteste, na kojima je bilo mnogo nasilja, tako što je u nedjelju pristao da vrati subvencije.

Rafael Korea je podržao Morena u predizbornoj kampanji, ali su se njih dvojica kasnije razišli uz teške riječi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније