Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

03. 05. 2024. 19:49 >> 19:49

URA

"Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan i ponižavajući odnos prema medijima"

Iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija kazali su da je Vlada Milojka Spajića napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost. Istakli su da je sloboda medija jedan od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja.

Iz Pokreta URA napominju da je tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića Crna Gora ostvarila značajan napredak u slobodi medija i sa 63. pozicije došla do 39. mjesta na listi od 180 zemalja Indeksa slobode medija Reportera bez granica. Ove godine, ne samo što je zaustavljen napredak na listi, već smo i nazadovali jedno mjesto, dodali su iz Pokreta URA.

"Spajićeva Vlada vodi najnetransparentniju politiku od sticanja nezavisnosti, često ponižavajući predstavnike medija, koji su u više navrata bili posramljeni skandaloznim, neprofesionalnim i nekorektnim odnosom prema njima od strane predstavnika izvršne vlasti", naglasili su iz URE.

IZ URE su zaključili da premijer koji ima jedan intervju i nekoliko kratkih izjava za medije tokom sedam mjeseci svog mandata, često izbjegavajući odgovore na brojna ključna pitanja, kako u javnosti, tako i u Parlamentu, dovoljno govori o svojoj lošoj namjeri, na koju u kontinuitetu ukazujemo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније