Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 09. 2013. 11:18 >> 11:18
1

VEĆ DVIJE NEDJELJE

SAD šalje oružje sirijskoj opoziciji

Sirijci navodno već dvije sedmice dobijaju pošiljke američkog oružja.

Američki mediji objavili su vijest kako su Sjedinjene Američke Države sirijskoj opoziciji počele da dopremaju "smrtonosno oružje".

Američki dnevni list Vašington post" objavio je vijest u kojoj se navodi kako je američka obavještajna služba CIA u Siriju poslala "smrtonosno oružje".

Navodi se da je naoružanje sirijskim pobunjenicima počelo da pristiže u posljednje dvije sedmice. Naglašeno je da je do pomoći u naoružanju došlo u trenutku kada američki predsjednik Barak Obama vodi ozbiljne rasprave da li napraviti korak ka realizaciji prijetnje vojnom intervencijom protiv režima sirijskog predsjednika Bašara Al Asada.

Sirijska opozicija je takođe dobila pomoć u vozilima, naprednoj komunikacijskoj tehnologiji, te lijekovima, navodi se.

Čelnici Bijele kuće naveli su kako je Barak Obama još u junu donio odluku o pomoći sirijskoj opoziciji u naoružanju, međutim, sirijska opozicija tvrdi kako nijedna pošiljka nije stigla.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније