Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B.

10. 05. 2024. 08:50 >> 08:50
9
Čitaj mi:

REZOLUCIJA O SREBRENICI

Dačić: Sramna i nečuvena odluka Crne Gore

Doskorašnji šef srpske diplomatije, sada ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocijenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici kao "sramnu i nečuvenu".

Dačić je za današnji Kurir naveo da je "nevjerovatno" da zemlja u kojoj Srbi čine više od trećine stanovništva glasa za rezoluciju kojom se "upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod".

"Pritom je ova vlada (Crne Gore) i došla na vlast najviše zahvaljujući Srbima i njihovoj borbi na čuvenim litijama. Sramno i nečuveno", rekao je Dačić.

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio je ranije da će Crna Gora glasati u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija za rezoluciju o Srebrenici i da nema ništa protiv ni podrške eventualnoj rezoluciji o Jasenovcu.

"Mi ćemo glasati za tu, ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto odsto usaglašeni sa spoljnom politikom Evropske unije", izjavio je Spajić u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na poslanička pitanja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније