Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 09. 2013. 11:00 >> 11:07
1

VLADA SIRIJE

Otkriće lokacije sa hemijskim oružjem

Ministar vanjskih poslova Sirije Valid Mualem izjavio je da je sirijska vlada spremna da predstavnicima Ujedinjenih nacija i Rusije pokaže lokacije na kojima se nalazi hemijsko oružje u toj zemlji.

“Sirija je spremna da pokaže mjesta gdje se nalazi hemijsko oružje”, kazao je Mualem za televiziju Al Medžadin, prenosi Anadolija.

“Želimo da potpišemo sporazum protiv širenja hemijskog oružja. Takođe smo spremni da sprovedemo prijedlog Rusije u vezi sa međunarodnim nadzorom hemijskog oružja u Siriji”, rekao je Mualim.

On je dodao da je sirijska vlada otvorena i za saradnju sa Organizacijom za zabranu hemijskog oružja (OPCW) kako bi bio sproveden ruski prijedlog.

S druge strane, američki predsjednik Barak Obama izjavio je da će nastaviti sa diplomatskim naporima za uklanjanje sirijskog hemijskog naoružanja, ali je vojsci naredio da bude u stanju pripravnosti ukoliko te mjere ne urode plodom.

U televizijskom obraćanju Obama je istakao da je od američkog Kongresa zatražio da odgodi glasanje za odobrenje upotrebe sile u Siriji. Naglasio je da se njegova administracija dugo protivila pozivima za vojnu akciju u Siriji, jer nije vjerovao da se na taj način može riješiti sukob u toj bliskoistočnoj zemlji.

Istovremeno, Velika Britanija, SAD i Francuska od UN-a su zatražili određivanje vremenskog roka i posljedica ukoliko Sirija ne uspije da ispoštuje eventualnu rezoluciju. Isto tako, Bijela kuća je upozorila da "neće biti zavarana taktikom kupovine vremena".



Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније