Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

01. 07. 2019. 10:03 >> 10:07

NEVRIJEME U MEKSIKU

Oluja sa gradom okovala ledom Gvdalaharu

Jaka oluja sa gradom, onesposobila je šest predgrađa meksičkog grada Gvadalahare, koja su ostala prekrivena velikim slojem debelog leda, piše BBC.

Na nekim mjestima ledeni pokrivač je bio visok čak 1,5 metara, zbog čega su neka vozila ostala ukopana i nije bilo moguće saobraćati tim područjima.

Nadležne službe odmah su krenule u čišćenje ulica grada koji broji oko pet miliona stanovnika. Prijavljene su poplave i srušena stabla, ali za sada nema informacija da je iko povrijeđen.

Gvadalaharu, koja se do neki dan kuvala na temperaturama većima od 30 stepeni, i prije su znale pogoditi jake oluje, ali je grad ovakvih razmjera izuzetno rijedak.

Prema službenim izvještajima, oštećeno je 200 kuća.

"I onda neki sumnjaju da se događaju klimatske promjene?! Nešto ovakvo nijesmo nikada doživjeli", rekao je Enrike Alfaro, guverner države Jalisko.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније