Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

25. 05. 2019. 13:52 >> 13:52
1

ODLUKA MEĐUNARODNOG SUDA

Rusija da oslobodi ukrajinske brodove i mornare

Međunarodni tribunal za pomorsko pravo presudio je danas da Rusija mora da oslobodi tri ukrajinska ratna broda zaplijenjena u novembru i 24 mornara.

Ta odluka je donijeta u sporu koji je Ukrajina pred tim sudom pokrenula protiv Rusije.

Predsjedavajući sudija Đin-Hjun Paik je rekao da je Vijeće odlučilo da Rusija mora "odmah" da vrati brodove Ukrajini, da oslobodi mornare i dozvoli im povratak u Ukrajinu.

Sukob u Kerčkom moreuzu, kada su brodovi zarobljeni, bio je vrhunac konflikta povodom ruskog pripajanja Krima 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније