Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

04. 10. 2018. 17:43 >> 17:24
1

RUSI ODGOVORILI

Optužbe o sajber napadu velika izmišljotina

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odbacilo je danas tvrdnje britanskih i australijskih vlasti da ruska vojna obavještajna služba GRU stoji iza novog talasa globalnih sajber napada, i optužbe okarakterisalo kao "veliku izmišljotinu".

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova odbacila je ove optužbe kao "velike izmišljotine".

Britanski i australijski zvaničnici optužili su danas rusku vojnu obavještajnu službu GRU za talas globalnih sajber napada.

Britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost (NCSC) ustanovio je da su hakeri iza brojnih napada identifikovani da rade za rusku vojnu obavještajnu službu.

Prema britanskim vladinim izvorima GRU je povezan s više ihakerskih grupa, koje se često predstavljaju kao bliske ruskim vlastima, kao što su "Fancy Bear", "Sandworm", "Strontium", "APT 28", "CyberCaliphate", "Sofacy", "BlackEnergy Actors", a ta razna imena ponekad označavaju jednu istu grupu.

Britanski zvaničnici su ranije okrivili GRU za napad nervnim agensom u martu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu kćerku Juliju u Solsberiju. Rusija odbacuje bilo kakvu umiješanost u taj napad.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније