Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

17. 09. 2018. 13:22 >> 13:14

BEZ ALTERNATIVE

Mej: Ili moj dogovor, ili nema sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da nema alternative njenom potencijalnom dogovoru o uslovima Bregzita i da drugog sporazuma neće biti.

Mej je u intervjuu za BBC, kako prenosi Rojters, upozorila protivnike u svojoj stranci, koji su prijetili da će oboriti njen sporazum, da je jedina alternativa njenom planu da Britanija uopšte i ne postigne dogovor. Ona je istakla da će britanski parlament podržati bilo kakav dogovor o Bregzitu koji ona postigne sa EU, te da neće biti moguće postići bolji.

Mislim da će parlament podržati sporazum, jer građani vide značaj sporazuma kojim ćemo zadržati dobre trgovinske odnose sa EU, ali i izvući sve koristi i šanse koje pruža Bregzit”, naglasila je Mej.

Upitana šta bi se desilo ako bi sporazum bio odbijen, Mej je rekla da je sigurna da Evropska unija ne bi omogućila bolje uslove za Bregzit.

Britanija bi trebalo da napusti EU 29. marta, ali je za sada malo toga poznato, jer nije postignut konačan dogovor.

Glavna primjedba u postizanju dogovora je pitanje granica između Sjeverne Irske i Irske Republike poslije Bregzita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније