Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 07. 2018. 12:23 >> 12:11

UKAZ VLADE

Italija će Libiji pokloniti 12 glisera

Italijanska vlada odlučila je da libijskoj obalskoj straži pokloni 12 glisera kako bi pomogla u borbi protiv pokušaja migranata da s libijskih obala dođu do Italije, saopšteno je danas u Rimu.

 

 

 

Vlada je u obliku ukaza usvojila "mjeru za jačanje operativnog kapaciteta libijske obalske straže kako bi se obezbijedilo pravilno upravaljanje dinamikom migracije".

Ukaz ističe neophodnost borbe protiv trgovine ljudima, očuvanja ljudskih života na moru i zadržavanja pritiska na migracione tokove.

Libijska mornarica saopštila je jutros da se 63 migranta vode kao nestali u novoj nesreći broda kod libijske obale.

General Ajub Kasem izjavio je Frans presu da je 41migrant spasen i dodao da je u brodu bilo 104 osoba.

Nesreća se dogodila oko 50 kilometara istočno od Tripolija.Italijanska vlada navela je da će ona održavati poklonjene glisere i da je ta pomoć vrijedna oko 2,5 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније