Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 06. 2018. 08:44 >> 08:37

STIŽE PUTIN

U Beču zatvorene ulice, 800 policajaca

U Beču su preduzete velike mjere bezbjednosti pred dolazak predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

Oko 800 policajaca biće zaduženo za bezbjednost visokog gosta, najavljeno je uoči posjete, uz napomenu da će i neki djelovi grada biti zatvoreni.

U obezbjeđivanje Putina uključene su razne jedinice policije - od specijalnih jedinica Vega i Kobra do običnih policajaca, ali i vojska koja će nadzirati vazdušni prostor iznad Beča.

Ruta kretanja Putina iz bezbjednosnih razloga drži se u tajnosti.

Predsjednik Austrije, Aleksander van der Belen primiće, uz vojne počasti, svog ruskog kolegu.

Putin će razgovarati i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom.

Zatim je predviđeno da Putin, u pratnji šefice austrijske diplomatije Karin Knajsel, položi vijenac na spomenik palim ruskim borcima.

Na kraju posjete Putin će sa Van der Belenom otvoriti izložbu "Ermitaž u gostima - dela majstora: od Botičelija do Van Dajka".

Inače, policiji su prijavljena i dva protesta – jedan protiv Putina, a drugi pristalica Rusije pod motom "Prijateljstvo sa Rusijom".

Putin u Beč dolazi povodom 50. godišnjice od potpisivanja Sporazuma o snabdijevanju gasom iz Rusije, a uoči posjete Štrahe je zatražio od EU da ukine, kako kaže, besmislene sankcije protiv Moskve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније