Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 05. 2018. 09:41 >> 09:32

"GLUPA I IDIOTSKA"

Sjeverna Koreja osudila Pensovu izjavu

Visoka funkcionerka sjevernokorejskog ministarstva spoljnih poslova ocijenila je danas kao "glupe" nedavne izjave potpredsjednika SAD Majka Pensa o predviđenom samitu lidera dvije zemlje, prijeteći da će "ponovo razmotriti" sastanak.

 

 

 

"Ne mogu da sakrijem iznenađenje pred tim idiotskim i glupim komentarima koji dolaze iz usta američkog potpredsjednika.

U slučaju da SAD budu išle protiv naše dobre volje i nastave s ilegalnim i uvredljivim aktima, savjetovaću vrhu države da ponovo razmotri samit", rekla je zamjenica šefa sjevernokorejske diplomatije Čeo Son Hui, u izjavi koju je prenijela agencija KCNA.

Pens je u ponedjeljak izjavio da "nema sumnje" da je predsjednik SAD Donald Tramp spreman da napusti razgovore sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom ako se bude činilo da oni ne daju rezultate.

On je takođe naveo da je Sjeverna Koreja "izigrala" vlade Bila Klintona i Džordža Buša kada su pokušali da navedu Pjongjang na denuklearizaciju i iznio uvjeravanja da trenutna američka administracija neće načiniti istu grešku.

"Kim Džong Un bi napravio veliku grešku ako misli da može da se igra sa Donaldom Trampom", rekao je Pens.

Potpredsjednik SAD je takođe izjavio da bi Sjeverna Koreja mogla da završi kao Libija "ako Kim Džong Un ne postigne sporazum" s Vašingtonom o denuklearizaciji.

Libijski lider Muamar Gadafi je ubijen nakon što se njegova zemlja odrekla atomskog oružja.Zamjenica sjevernokorejskog ministra je takav govor ocijenila kao "besmislen", i upozorila da Pjongjang neće pregovarati pod prijetnjama.

"Nećemo preklinjati SAD za dijalog, niti ćemo se truditi da ih ubijedimo ako ne žele da razgovaraju s nama", navela je Čeo.

SAD su juče najavile da će odluku o samitu predviđenom za 12. jun u Singapuru donijeti "sljedeće nedjelje", ocjenjujući da sve zavisi od sjevernokorejskog lidera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније