Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 22:52 >> 22:44

POTKOPAVA KREDIBILITET SAD-A

Obama: Povlačenje iz sporazuma ozbiljna greška

Bivši predsjednik SAD Barak Obama je ocijenio da je večerašnja odluka predsjednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz međunarodnog sporazuma s Iranom o njegovom nuklearnom programu, "ozbiljna greška" koja će potkopati američki kredibilitet u svijetu.

Obamina administracija je posredovala radi postizanja tog sporazuma 2015. godine. On je večeras izjavio da je odluka Trampa da se SAD povuku iz tog sporazuma "pogrešna", naročito zato što se Iran do sada pridržavao sporazuma sa šest svjetskih sila.

Obama je takođe upozorio: "Stalno ismijevanje sporazuma u kojima je naša zemlja (SAD) strana-potpisnica, prijeti da potkopa kredibilitet Amerike, i dovodi nas u sukob s glavnim silama svijeta".

Obama kaže da bez sporazuma s Iranom, Sjedinjene Države "na kraju mogu ostati na poražavajućem izboru između Irana naoružanog nuklearnim oružjem i još jednog rata na Bliskom istoku".

On je rekao da sporazum s Iranom i dalje predstavlja primjer šta se moe postići diplomatijom, uključujući i slučaj Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније