Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

23. 03. 2018. 12:22 >> 12:17

ZA POKUŠAJ POBUNE

Optužnica protiv katalonskih političara

Vrhovni sud Španije optužio je 13 separatističkih političara, među kojima i odbjeglog bivšeg predsjednika katalonske vlade Karlesa Pudždemona, za pokušaj pobune i proglašavanje nezavisnosti te pokrajine.

  

 

Sudija Pablo Ljarena izneo je optužnicu koja obuhvata istragu od četiri mjeseca o događajima koji su se odvijali prošle jeseni, prenosi AP.

Za pobunu su, pored Pudždemona, optuženi i bivši potpredsjednik Katalonije Oriol Žunkeras, bivši predsjedavajući katalonskog parlamenta Karme Forkadel, separatistički aktivisti Hordi Sančez i Hordi Kiksart.

Optužena je i predsednica Katalonske republikanske levice (ERC) Marta Rovira, koja je danas izjavila da napušta Španiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније