Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 03. 2018. 14:25 >> 14:22

ISTRAŽITELJI UN

Ruski avioni odgovorni za napad na Idlib

Ruski vojni avioni stoje iza novembarskog napada na pijacu u sirijskoj provinciji Idlib, u kojem su poginule 84 osobe i taj napad se može smatrati ratnim zločinom, navodi se u danas objavljenom izvještaju istražitelja UN.

 

 

 

Komisija UN za istraživanje zločina u Siriji prvi put je objavila da je Rusija odgovorna za smrt civila u Siriji, navodi AP.

U izvještaju se navodi da sve dostupne informacije ukazuju da su ruski avioni 13. novembra 2017. izveli napad na pijacu, okolne kuće i policijsku stanicu u pobunjeničkom gradu Atarib, na sjeveru Idliba.

U tom napadu su poginule 84 osobe, a 150 je povrijeđeno.Komisija UN za istraživanje zločina navodi da su ruski avioni poletjeli iz ruske vazdušne baze Hmejmim u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније