Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

15. 02. 2018. 19:58 >> 19:56
2

OBRAĆANJE NACIJI

Tramp: Napadač mentalno poremećen

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je napadač u gimnaziji na Floridi "mentalno poremećen", ali nije pominjao pitanje kontrole oružja u SAD.

Tramp se obratio naciji dan pošto je sedamnaest osoba ubijeno na Floridi, u napadu 19-godišnjeg bivšeg učenika te škole. Policija je uhapsila napadača Nikolasa Kruza, rođenog 1998.

"Oružani napad je školu u Floridi pretvorio u mjesto užasnog nasilja, mržnje i zla", rekao je predsjednik SAD.

Tramp je rekao da planira da provede vikend na Floridi, gdje će posjetiti školu u kojoj se dogodio zločin i razgovarati sa porodicama žrtava i lokalnim zvaničnicima. Tačan datum njegove posjete još nije objavljen.

Predsjednik SAD je pozvao Amerikance da na mržnju odgovore ljubavlju, a na okrutnost ljubaznošću" i zahvalio je policiji i nastavnicima koji se se "hrabro suočili sa opasnošću". Dodao je da se cijela nacija moli za žrtve i njihove porodice.

Osumnjičeni je ranije na društvenim mrežama objavljivao poruke vrlo "zabrinjavajućeg sadržaja".

Kruz je napad izveo poluautomatskom puškom AR-15.

Napad se dogodio juče u vrijeme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride između Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Škola ima oko 2.000 učenika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније