Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

25. 12. 2017. 22:32 >> 22:01
1

ZABRANJENA KANDIDATURA

Navaljni najavio žalbu na odluku

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni izjavio je da će se žaliti na današnju odluku Centralne izborne komisije Rusije kojom mu zvanično nije dozvoljeno da se kandiduje na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Svakako ćemo se svuda žaliti na ovu odluku. I Ustavnom sudu i gdje god je moguće", rekao je Navaljni, a prenosi Tass.

Izborna komisija je odbila da registruje grupu birača koji su juče potpisima podržali kandidaturu Navaljnog. Njemu je kandidovanje onemogućeno pošto je 2013. godine krivično osuđen za pronevjeru 16 miliona rubalja (oko 236.000 eura).

On je dodao da je bio skeptičan povodom šansi da mu izborna komisija omogući da se kandiduje.

Za odluku je glasalo 12 članova izborne komisije, dok je jedan bio uzdržan.

Izborna komisija je saopštila da je formiranje grupe birača koji podržavaju opozicionara u skladu sa zakonom, ali da on nema pravo učešća na predsjedničkim izborima zbog sudske presude koja nije ukinuta.

Navaljni, koji je izgradio ime otkrivajući korupciju ruskih zvaničnika, organizovao je ove godine nekoliko talasa demonstracija kako bi povećao pritisak na Kremlj, a veliki protesti 26. marta bili su najmasovniji u Rusiji u posljednjih pet godina.

Predsjednički izbori zakazani su za 18. mart, a prema anketama, ruski predsjednik Vladimir Putin uživa podršku oko 80 odsto birača.

Navaljni je ranije rekao da će voditi kampanju za bojkot glasanja, ako mu ne bude dozvoljeno da bude predsjednički kandidat.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније