Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

24. 04. 2024. 15:12 >> 15:11
Čitaj mi:

Oduzeo mu mantiju i krst

Ruski patrijarh Kiril kaznio sveštenika zbog opijela Navaljnom

Ruski patrijarh Kiril sankcionisao je sveštenika Dimitrija Safronova jer je održao opelo na sahrani ruskog opozicionih lidera Alekseja Navaljnog, piše Politiko.

Patrijarh Kiril, koga briselski portal označava kao saveznika predsjednika Rusije Vladimira Putina, zabranio je Sofronovu obavljanje dužnosti u naredne tri godine, degradirajući ga i oduzimajući mu mantiju i krst.

Mediji u Rusiji podsjetili su da je Safronov održao službu za Navaljnog, bio je na sahrani sa porodicom opozicionara i potom je u martu na pomenu održao opijelo na grobu.

Safronov je bio i među potpisnicima pisma upućenog vlastima Rusije kojima je traženo da se tijelo Navaljnog preda porodici, kako bi ga sahranili prema hrišćanskoj tradiciji, pošto su to odbijali da urade poslije njegove smrti u kaznenoj koloniji.

Prema naredbi Kirila, sveštenik sada mora da služi u drugoj crvi, pod nadzorom ostalog sveštenstva, a poslije tri godine o njegovoj sudbini će se odlučiti na osnovu procjena kako se ponašao.

Aleksej Navaljni imao je 47 godina kada je umro u kaznenoj koloniji u Arktičkom krugu u februaru, a zapadni lideri su otvoreno okrivili Putina i Kremlj za njegovu smrt, podsjeća Politiko.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније