Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

12. 12. 2017. 13:50 >> 13:29

PO NALOGU PUTINA

Rusija počela povlačenje snaga iz Sirije

Dio ruskih vojnika raspoređenih u Siriji vratio se danas u Rusiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane dodajući da je povučen "značajan dio" snaga po nalogu predsjednika Vladimira Putina.

 

 

 

"Bataljon vojne policije koji je bio rasporođen na jugu Rusije i poslat u Siriju, vraćen je vojnim avionima u Mahačkalu u Dagestanu", navelo je ministarstvo.

Ruska televizija je prikazala snimke vojnika koji su stigli u sjeverni dio Kavkaza, dok su se bombarderi Tu-22M3, koji su polijetali sa aerodroma u Sjevernoj Osetiji, ruskom Kavkazu, ka Siriji, takođe vratili u svoje prvobitne baze.

Putin je juče tokom nenajavljene posjete Siriji naredio povlačenje "značajnog dijela" ruskih snaga iz te zemlje, nekoliko dana pošto je Moskva saopštila da je Sirija "oslobođenja" od džihadista Islamske države.

Ruski predsjednik nije naveo broj vojnika koji se povlači, ali se nezvanično sazanje da su u pitanju dvije trećine ruskog kontingenta.

Moskva je 30. septembra 2015. godine pokrenula vojnu akciju u Siriji gdje je bilo raspoređeno između 4.000 i 5.000 ruskih vojnika, od kojih je oko 40 stradalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније