Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 11. 2017. 21:07 >> 23:30
4

NAPADAČ MRTAV

Teksas: U pucnjavi najmanje 27 mrtvih

U crkvi u Teksasu došlo je do masovne pucnjave. Kako javlja BBC, ima najmanje 27 mrtvih. Napad se dogodio tokom nedjeljne mise u baptističkoj crkvi u Saterlend Springsu u Teksasu, javljaju američki mediji. Nije poznat motiv napadača. U pucnjavi ima i ranjenih.

Napadač je "bijelac, mladić star oko 20 godina", prenosi ABC.

Podatak o broju mrtvih potvrdio je policijski načelnik.

"Svi detalji za sada nijesu poznati, ali ono što zasad znam je da je 27 osoba ubijeno i preko 20 ranjeno", kazao je načelnik za CBS News.

Najmanje osmoro povrijeđenih liječi se u bolnici u obližnjem San Antoniju, kazao je portparol bolnice za CNN. Dodao je da je situacija još uvijek "aktivna" i da očekuju još povrijeđenih.

Kako javljaju mediji, muškarac je ušao u crkvu oko 11.30 sati po lokalnom vremenu i počeo da puca. Napadač je ubijen nakon kratke potjere, javlja CNN. Nije poznato da li je napadača ubila policija ili je sam sebi oduzeo život.

Svjedokinja, blagajnica na benzinskoj pumpi preko puta crkve, kaže kako je čula dvadesetak pucnjeva.

Na teren su izašli agenti FBI, što znači da se vjerovatno sumnja na terorizam.

Teksaški guverner Greg Abot je rekao da se mole za sve povrijeđene u ovom činu zla.

O pucnjavi se na Tviteru odmah oglasio i predsjednik Donald Tramp. "Neka bog bude s ljudima iz Saterlend Springsa u Teksasu. FBI i policija su na terenu. Pratim situaciju iz Japana", napisao je Tramp koji se nalazi na turneji po Aziji.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније