Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 11. 2017. 08:25 >> 07:56
1

NAZVAO GA ŽIVOTINJOM

Tramp:Napadača u Njujorku osuditi na smrt

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da imigrant iz Uzbekistana koji je optužen za napad kamionetom u Njujorku treba da bude osuđen na smrtnu kaznu.

 

 

 

Tramp je to naveo noćas na društvenoj mreži Tviter, pošto je napadač 31. oktobra kamionetom usmrtio osam ljudi na prometnoj biciklističkoj traci u Njujorku.

Američko federalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 29-godišnjeg Sajfula Saipova, porijeklom iz Uzbekistana, navodeći da je ohrabren na napad pozivima ekstremističke organizacije Islamska država.

Tužioci su naveli da je Saipov zatražio da u njegovoj bolničkoj sobi bude postavljena zastava Islamske države i da je rekao da se "osjeća dobro zbog onoga što je učinio".

Tramp je počinioca napada u Njujorku u srijedu nazvao "životinjom" i pozvao na promjenu imigracione politike.

On je posebno izdvojio lutriju kojom se dodjeljuju dozvole za boravak i rad u SAD, "zeleni kartoni".Predsjednik SAD nije isključio mogućnost da Saipovu ne bude suđeno u SAD, već da bude poslat u zatvor Gvantanamo, na Kubi.Muškarac

osumnjičen za napad kamionetom u Njujorku nekoliko blokova od spomenika žrtvama terorističkog napada na Svjetski trgovinski centar radio je kao vozač kompanije Lift (Lyft).

Ta kompanija navela je u saopštenju da sarađuje sa policijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније