Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

20. 10. 2017. 11:44 >> 11:13
5

PUTIN O SAD

"Na povjerenje odgovorili bombardovanjem SRJ"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin kritikovao je SAD što ne ispunjavaju svoj dio dogovora kada su u pitanju međunarodni sporazumi.

On je dodao da Moskva neće izlaziti iz takvih sporazuma, ali je obećao “momentalni, simetrični odgovor“, ako Vašington to uradi prvi.

Govoreći na forumu o međunarodnoj politici “Valdai“ u Sočiju, Putin je govorio o novoj krizi koja se tiče Katalonije, te je naveo da je težnja za separatizmom počela kada je Evropska unija prihvatila nezavisnost Kosova.

Govorio je i o sukobu Rusije i Ukrajine, te naveo da bi zatvaranje granica između te dvije zemlje dovelo do “nove Srebrenice“.

Međutim, osvrnuvši se na prijetnju američkog predsjednika da će povući SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma, Putin je govorio o programu “prebacivanja“ uranijuma iz Rusije, odnosno rasterećivanju obogaćenog uranijuma sa ekvivalentom od oko 20.000 nuklearnih bojevih glava, kako bi se on koristio kao gorivo u američkim elektranama u periodu od 1993. do 2013. 

Putin je to nazvao jednim od “najefikasnijih pokušaja za razoružanje u istoriji“. Kako je rekao, američki zvaničnici su tada imali 170 posjeta ruskim postrojenjima.

“Sa ruske strane demonstrirana je potpuna otvorenost i povjerenje. Ono što smo dobili zauzvrat je dobro poznato – kompletno zanemarivanje naših nacionalnih interesa, podršku separatizmu na Kavkazu, bombardovanje Jugoslavije, invaziju na Irak i tako dalje“, rekao je Putin.

Putin je dodao, kada su u pitanju međunarodni sporazumi, da oni ne mogu da se sprovode jednostrano jer “američka strana ne radi ništa“.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније