Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 10. 2017. 19:51   >>  19:20

EU OBJAVILA

Nove mjere za borbu protiv terorizma

Evropska unija (EU) objavila je danas nove mjere za zaštitu od terorizma poslije serije napada automobilima i noževima u nekoliko većih evropskih gradova.

Evropska komisija, koja predlaže i nadzire primjenu evropskih zakona, saopštila je da će nove mjere doprinijeti boljoj bezbjednosti na masovnim okupljanjima, poput koncerata i sportskih događaja.

Nove mjere predviđaju dodatna sredstva za finansiranje saradnje policije i privatnog obezbjeđenja u tržnim centrima i velikim sportskim priredbama.

Evropski komesar za bezbjednost, Džulijan King, rekao je da bezbjednosne službe moraju da se prilagode metodama terorista kako bi spriječili napade.

"Teroristi ne čekaju. Oni mijenjaju i prilagođavaju svoje metode. Moramo da budemo spremni da se prilagodimo i odgovorimo", naveo je King.

On je dodao da je moguće odbraniti se tako što će se teroristima ograničiti pristup sredstvima koje koriste za napade i jačom međunarodnom saradnjom.

Brisel želi ponovo da razmotri prodaju sastojaka koji se koriste za pravljenje bombi i pomoć za dešifrovanje telefona i kompjuterskih podataka.

Evropska komisija je za 2017. i 2018. izdvojila 118 miliona dolara za zaštitu javnih prostora i podizanje svijesti o potencijalnoj opasnosti na javnim okupljanjima.

Brisel se nada boljoj saradnji sa Alžirom, Egiptom, Izraelom, Jordanom, Libanom, Marokom, Tunisom i Turskom, posebno prilikom razmjene ličnih podataka o počiniocima krivičnih djela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније