Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

10. 09. 2017. 13:43 >> 13:13
1

STOLTENBERG TVRDI

Sjeverna Koreja je prijetnja za svijet

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg osudio je danas Sjevernu Koreju zbog broja nuklearnih i balističkih raketa što je ocijenio kao "prijetnju za svijet" koja zahtijeva "svjetski odgovor".

  

 

 

"Nesmotren stav Sjeverne Koreje jeste svjetska prijetnja i traži svjetski odgovor, što naravno uključuje i NATO", rekao je Stoltenberg u nedjeljnoj političkoj emisiji na britanskom Bi-Bi-Siju (BBC).

"Zahtijevamo od Sjeverne Koreje da odustane od svojih nuklearnih i raketnih programa i da se uzdrži od izvođenja novih proba, jer se radi o flagrantnom kršenju više rezolucija UN o bezbjednosti, i o prijetnji miru i stabilnosti", dodao je Stoltenberg.

Upitan da li bi eventualni sjevernokorejski napad na američku teritoriju Guam u Pacifiku potpao pod udar Člana 5. Povelje NATO-a, prema kojoj se napad na jednu zemlju Alijanse smatra kao napad na sve, Stoltenberg je odbio da spekuliše o takvoj situaciji.

"Ono što bih rekao, jeste da se sada u potpunosti koncentrišemo na način na koji možemo da doprinesemo mirnom rješenju sukoba", rekao je generalni sekretar NATO-a.

Vašington je pozvao Savjet bezbjednosti UN da se sjutra izjasni o novom predlogu sankcije protiv Sjeverne Koreje, optužene da svojim programima nuklearnog i konvencionalnog naoružanja prijeti miru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније