Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

03. 09. 2017. 21:51 >> 21:28

TVRDI DA JE NEVINA

Netanjahuova supruga na poligrafu

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua Sara predstavila je vrhovnom izraelskom tužiocu Avihaju Mandelblitu rezultate poligraf testa kome se privatno podvrgla, a koji je pokazao da govori istinu.

Očekuje se da će vrhovni tužilac uskoro odlučiti da li da podigne optužnicu protiv nje zbog sumnji da je koristila javne fondove u privatne svrhe u nekoliko slučajeva koji su označeni kao afere premijerove rezidencije, navode izraelski mediji.

Izraelski novinar Joav Jicak, vlasnik veb-sajta Njuz 1, rekao je da se gospođa Netanjahu podvrgla poligraf testu u četvrtak u Institutu Tal poligraf i da je on to inicirao. Takođe je rekao da je Netnjahuova supruga isptivana o četiri optužbe o kojima je u policiji svžedočio Meni Naftali, bivši zaposleni u premijerovoj rezidenciji.

Naftali je između ostalog tvrdio da mu je Sara Netanjahu naredila da izmijeni vrstu jela u izvještaju od privatnog u državni kako bi se povećao budžet po osobi.

Tvrdio je i da je ona znala za zabranu naručivanja hrane iz restorana dok ima kuvara u rezidenciji i da mu je uprkos tome govorila da poruči ketering i da naručuje velike količine hrane kako bi ona bila zadovoljna.

Tražila je i da poveća broj gostiju na večeri u zvaničnoj rezidenciji.

Sara Netanjahu je sve te optužbe odbacila i kako je naveo poligraf institut "nije bilo psihološke reakcije koji bi indikovale laganje".

Međutim, ona nije predstavila rezultate drugih optužbi koje su iskrsle tokom istrage, između ostalog, da je zaposlila električara u njihovoj privatnoj rezidenciji i osobu koja se brinula za njenog bolesnog oca na račun poreskih obveznika.

Izraelski novinski sajt Ynet navodi da poligraf testovi niijsu dovoljni za optužnicu, a uz to ako su urađeni privatno ne smatraju se jako kredibilnim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније