Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

14. 07. 2017. 14:33 >> 14:05
1

NA KRAJU PARADE

Makron: Ništa nas neće razdvojiti od SAD

Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je danas da ništa "nikad neće razdvojiti" Francusku i SAD, u kratkoj izjavi koju je dao dok je američki predsjednik Donald Tramp stajao pored njega, na kraju tradicionalne vojne parade povodom nacionalnog praznika 14. jula.

Francuska je u svojoj istoriji našla "sigurne saveznike, prijatelje koji su nam pritekli u pomoć" i "Sjedinjene Države su među njima, i zato nas ništa nikad neće razdvojiti", rekao je Makron sa zvanične tribine sa koje su Tramp i on sa suprugama posmatrali današnju vojnu paradu u Parizu.

"Prisustvo Donalada Trampa i njegove supruge danas pored mene je znak vjekovnog prijateljstva", rekao je Makron.

Dvojica lidera su se rukovala i zagrlila poslije Makronove izjave i Tramp je sa suprugom Melanijom krenuo na aerodrom odakle će otputovati nazad u SAD poslije dvodnevnog boravka u Parizu.

Tramp je bio počasni gost na ovogodišnjoj vojnoj paradi, kada se takođe obilježavala stogodišnjica ulaska Amerikanaca u Prvi svjetski rat.

Američki predsjednik je aplaudirao tokom parade na kojoj su promarširale razne francuske vojne jedinice. U jednom trenutku Tramp je salutirao grupi američkih marinaca i vojnika koji su učestvovali u francuskoj ceremoniji.

Tokom posjete Parizu Tramp je obišao sa Makronom Palatu Invalida gdje je sahranjen Napoleon Bonaparta, i imao s francuskim predsjednikom i njegovom suprugom privatnu večeru u restoranu na vrhu Ajfelove kule koju je pripremio lično šef Alen Dikas.

Prethodno su Tramp i Makron imali razgovore i odžali kratku konferenciju za štampu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније