Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

12. 04. 2017. 11:00 >> 12:09
3

PUHOVSKI PREDVIĐA

Novo zahlađenje odnosa SAD i Rusije

Profesor Žarko Puhovski smatra da se u narednom periodu može očekivati nova faza u zahlađenju odnosa između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Rusije.

 

Puhovski je, komentarišući današnju posjetu američkog državnog sekretara Reksa Tilerson Rusiji, rekao da i Moskva i Vašington od očekuju da ponove svoje stavove, te da drugoj strani spočitaju ili prigovore kako ne kontrolišu situaciju.

“Pozicija SAD je da je Rusija bila ili naivna ili nedovoljna informisana o onome što se u Siriji događa, a poziciju Rusije juče je predsjednik Vladimir Putin veoma jasno formulisao: ‘Opet lažete čitavom svijetu, kao što ste to uradili 2003. sa Irakom’. Oni će propagandno ponavljati svoje pozicije i nije nikakve pomake moguće očekivati”, kazao je Puhovski za Radio Crne Gore.

Govoreći o odnosima Moskve i Vašingtona, Puhovski je rekao da su oni u jednom trenutku, nakon izbora Donalda Trampa za predsjednika Amerike bili u uzlaznoj putanji.

“Očekivalo se da će se Tramp drugačije ponašati u odnosu na Rusiju, ali sad se pokazalo da ipak interesi SAD u svijetu ne dopuštaju takvo prijateljstvo kojem je Tramp bio sklon. To znači da se može očekivati faza zahlađanja odnosa”, kazao je Puhovski.

On je rekao i da će u narednom periodu biti poznato koji je Tramp pravi - onaj s ljubavnom retorikom u odnosu na Putina, ili onaj koji sada zaoštrava odnose s Rusijom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније