Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 03. 2017. 08:57 >> 08:32

20 OPERACIJA

Oko 3.000 ljudi spašeno kod libijske obale

U najmanje 20 operacija tokom jučerašnjeg dana je na Sredozemnom moru kod libijske obale spašeno oko 3.000 ljudi, saopštila je italijanska obalska straža.

 

 

 

"Poslije nekoliko mirnih dana, juče je mnogo migranata spašeno, jer su povoljne vremenske prilike za plovidbu", navela je Frans presu ta straža.

Prema italijanskim statističkim podacima, od 1. januara do 17. marta ove godine spašeno je 16.206 osoba a prošle godine u istom periodu 11.911.

Italija i Libija nedavno su potpisale memorandum o razumijevanju koji predviđa jačanje obezbeđenja granice na moru uz pomoć Evropske unije, da bi uspjele da zaustave priliv migranata iz sjevernog dijela Afrike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније