Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

05. 11. 2016. 09:47 >> 09:26

HUMANITARCI

Optužuju EU zbog migranata

Humanitarne grupe i nevladine organizacije koje pomažu u spasavanju migranata na Mediteranu optužile su EU da ne preduzima potrebne mjere u vezi nezapamćenog stradanja migranata.

  

 

 

Nakon nesreća koje su se na Mediteranu, između Libije i Italije, dogodile tokom ove sedmice, broj poginulih migranata u ovoj godini popeo se na 4.220, što je više nego u čitavoj prošloj ili pretprošloj godini, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije, prenosi AFP.

Šef italijanske misije NVO Ljekari bez granica Tomazo Fabri rekao je da EU više ne može da zanemaruje ono što se događa jer tako postaje saučesnik tragedije koja postaje sve veća, navodi AFP.

"Hitno treba da se obezbijede sigurna i pravna sredstva kako bi ti očajni ljudi stigli do bezbjednosti u Evropi, a da pri tom ne rizikuju da izgube život", dodao je Fabri.

Najmanje 239 migranata stradalo je juče u brodolomu u Libiji, saopštile su Ujedinjene nacije (UN).

Portparolka UNHCR Karlota Sami rekla je da su to potvrdili dvojica preživjelih koji su dospjeli do italijanskog ostrva Lampeduse, prenio je Rojters.

Portparol Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Leonard Dojl naveo je da je do sada u 2016. godini u Mediteranskom moru stradalo 4.220 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније