Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 02. 2018. 14:25   >>  14:26

DVIJE AKCIJE

Spaseno 450 migranata kod libijske obale

Libijska obalska straža spasla je gotovo 450 migranata u dvije odvojene operacije kod zapadne libijske obale, saopštila je danas libijska ratna mornarica.

 

 

 

Patrole libijske obalske straže, pomognute jednim ribarskim brodom, spasle su juče 324 ilegalna migranta, među kojima 35 žena i 16 djece, navodi se u saopštenju mornarice.

"Oni su se nalazili na dva gumena čamca čiji motori su se pokvarili", navodi se u saopštenju i dodaje da je među migrantima bilo državljana Čada, Nigera, Malija, Libije i Obale Slonovače.

Operacija spasavanja odvijala se na oko 13 kilometara sjeverno od Zuare, pomorskog grada blizu granice s Tunisom koji se nalazi 100 kilometara zapadno od glavnog grada Tripolija.

U odvojenoj operaciji 117 migranata, među kojima pet žena i dvije bebe spaseni su kod grada Zaviuje, 45 kilometara zapadno od Tripolija, i vraćeni u glavni grad, rekao je za Frans pres doktor Abdelaziz al Misrati, član humanitarne organizacije Internešenal Medikal Kor (IMC).

Nije navedeno odakle su brodovi s migrantima krenuli ali krijumčari obično organizuju putovanja sa zapada Libije ka Italiji koja je udaljena samo 300 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније