Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 05. 2016. 19:20 >> 19:03

BOSTONSKA POLICIJA

Novi dokazi: Kako je uhapšen napadač iz Bostona

Bostonska policija objavila je audio snimak na kojem je zabilježen poziv jednog stanovnika tog grada nedugo nakon terorističkog napada na maratonu 2013. godine.

 

 

 

Poziv koji je uslijedio pomogao je policiji da locira jednog od osumnjičenih napadača Džohara Carnaeva.

Dejvid Henberi se nalazio u svom dvorištu, u kojem je imao mali čamac. U čamcu je prvo ugledao tragove krvi, a kasnije je utvrdio da se unutra nalazi neka osoba.

Odmah je pozvao policiju koja je nedugo poslije stigla na mjesto događaja.

Carnaev i njegov brat Tamerlan detonirali su dvije ručno pravljene bombe u blizini linije za “finiš“ na bostonskom maratonu 15. aprila 2013.

U napadu su poginule tri osobe, a više od 270 je povrijeđeno.

Braća napadači su bili u bjekstvu, a u raciji koja se dogodila 19. aprila Tamerland je ubijen, dok je drugi ranjen. On se, kako se navodi, sakrio u čamac gdje je i pronađen. Nakon poziva, policijski helikopter je nadlijeteo kuću Dejvida Henberija kada je utvđeno da je napadač živ. On je tada uhapšen, a kasnije i osuđen na smrt.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније